Op 9 maart 2011 schreef ik Carin Cares in bij de Kamer van Koophandel op Curaçao.

Een spannende stap. Mijn idee om thuiszorg te gaan geven op het eiland waar ik opgroeide was een wens die steeds sterker werd nadat ik hier een poosje terug was op het eiland. Thuiszorg waarbij de aandacht en tijd voor de client centraal staan. Waar we op afspraak werken. Waar we het verschil kunnen maken in iemands leven en kwaliteit kunnen toevoegen. Best een spannende onderneming….

In het begin moet je eerst een beetje naam opbouwen, wie is die Carin dan? Al snel volgde de  alarmservice voor senioren er bij. Een prima aanvulling op de thuiszorg. Deze unieke service met directe follow up van onze verpleegkundigen is nog steeds een bijzondere service die over het hele eiland werkt.

In 2012 hadden we al een klein team met gedreven verpleegkundigen. Met het jaar kwamen er meer collega’s bij. ook waren er weer velen die het eiland verlieten. Ieder van hen heeft een bijzondere indruk achtergelaten. Mijn dank is groot aan allen die hun steentje hebben bijgedragen aan het opbouwen van carin Cares.

De basis bleef in alle gevallen oog voor de mens, een klantgerichte en persoonlijke aanpak. Ieder mens is anders en heeft andere wensen om zich goed te kunnen voelen. Als verpleegkundige in de wijk moet je dat aanvoelen en respecteren. Je bent te gast in het huis van je client en moet daar binnen de gegeven mogelijkheden zo goed mogelijke zorg verlenen. Dat vereist soms creativiteit, aanpassingsvermogen en ook humor. Juist dat maakt het werk zo leuk!

Veel kinderen die langskomen om zorg voor hun ouders te bespreken zeggen: maar mijn vader/ moeder is zoooo eigenwijs. Tja hoe oud is uw vader of moeder? Beetje eigenwijs moet je wel zijn om oud te worden 😉

De vraag is nooit wat wij willen maar wat wil de client zelf? Daarop maken we een op maat gesneden zorgplan. Alleen met kennis, kunde en een goed hart ga je het niet redden om goede zorg te geven. Je moet ook de tijd hebben om rustig zorg te kunnen geven zonder dat er tijdsdruk staat op je werk. Daarom hebben we ook altijd de tijd om de zorg zonder stres te kunnen leveren. Dat si beter voor de client en beter voor de verpleegkundige. Daardoor hebben we tevreden klanten en verpleegkundigen.

Omdat we per client kijken wat deze wil, ontstaan er vaak bijzondere situaties. Het schept banden, maakt het schijnbaar onmogelijke mogelijk. Daar ontstaan de gouden randjes voor onze cliënten en voor ons. Net dat stukje extra wat we kunnen geven als dat nodig is. Een laatste wens, een bijzondere vakantie of gewoon prettige tijd thuis waarin ook de mantelzorgers steun van ons krijgen. Het zijn juist de soms zo intensieve tijden waarin de lach en de traan zo dicht bij elkaar liggen. Daar zijn we er voor onze cliënten en voor elkaar.

Vanaf 2019 verzorgen we ook kraamzorg. Heel speciaal om aan het begin van een jong leven te staan en de eerste dagen als nieuw gezin te mogen begeleiden. Onze verpleegkundigen kregen daarvoor extra bijscholing via Bureau Bijscholing op Maat.

Hoewel in de loop der jaren bijna alle verzekeringen onze zorg vergoeden is onze zorg nog niet voor iedereen toegankelijk. Dat is spijtig vinden wij. We hopen dat dit in de toekomst ook beter zal worden.

Samen met mijn fantastische team gaan we deze mijlpaal vieren en verder doorwerken aan de toekomst. We danken iedereen die in deze laatste 10 jaar ons het vertrouwen gegeven hebben om voor hun geliefden te zorgen. Er zijn meerdere plannen voor de komende 10 jaar dus u zult nog meer van ons horen. We hopen u van dienst te zijn voor thuiszorg, medical alarms en kraamzorg met kennis, kunde en liefde.