Lieve mensen, intussen zitten we dik 3 weken in de lockdown….

Het is niet niks, dit hebben we nog nooit meegemaakt en we ondergaan het allemaal. Echt een compliment aan de hele Curaçaose bevolking voor het supergoed naleven van de regels. We hebben mede daardoor waarschijnlijk een minimale gevallen van Corona op ons heerlijke eiland.

Na de eerste shock van de lockdown merken we intussen de gevolgen. Onze zorg gaat door. Met beschermende maatregelen maar we kunnen onze klanten niet in de steek laten natuurlijk. Dat zit niet in ons bloed bij verpleegkundigen. Onze klanten zijn vaak enorm blij ons te zien omdat we bij velen een van de weinigen zijn die langskomen. Het even praten met iemand doet altijd goed. Even contact met de buitenwereld. Even samen kletsen, lachen en huilen als dat moet.

Ook onze alarmklanten hebben we allemaal gebeld om te horen hoe het gaat in deze ongewone tijden. Iedereen redt zich aardig met hulp van familie of buren. De saamhorigheid is groot en dat is ook heel mooi om te zien. Waar nodig springen we bij voor boodschappen enz.

Het is schrijnend te zien hoe ouderen die erg ziek zijn nu afgesloten zijn van hun familie in het buitenland, het met (video)bellen moeten doen wat toch niet hetzelfde is. Zich afvragen of ze hun kinderen nog kunnen zien voor ze dit leven verlaten….. Verdrietige tijden, waarin wij ook ons werk niet makkelijk loslaten. We hopen van harte dat we snel naar iets betere tijden komen waarin de eenzaamheid wat verlicht kan worden vooral van de ouderen die alleen thuis wonen.

Ook economisch is het intussen niet erg florissant. Vele mensen raken hun baan kwijt of zijn deze reeds kwijtgeraakt. De armoede steekt hardnekkig de kop op ondanks alle noodmaatregelen en ondersteunende maatregelen die de regering neemt. Er is toch altijd een grote groep die tussen wal en schip valt. De voedselbank is een organisatie die met man en macht probeert om deze mensen te helpen om aan hun basisbehoefte: eten. Ze zijn erg druk deze dagen en hebben met nog een aantal mensen en organisaties op het eiland de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk mensen te helpen. Het helpen van meer mensen kost ook veel geld.

De voedselbank is afhankelijk van giften en hoe meer geld, hoe meer mensen ze kunnen helpen. Omdat iedereen thuis zit en noodgedwongen zich thuis moet vermaken hebben een aantal dames het initiatief genomen om deze tijd nuttig te gebruiken. Al thuiszittend maken (haken) ze enorm leuke tassen, onderzetters en veel meer. Deze worden verkocht via Facebook en de opbrengst gaat naar de voedselbank. U kunt ze steunen en volgen op:https://www.facebook.com/fantastischcuracao/

Er ontstaan dus nieuwe initiatieven, we zijn ons meer bewust van elkaar en van de noden om ons heen. Misschien hebben we deze crisis nodig om ondanks de social distance dichter bij elkaar te komen?

Sterkte, liefde en blijf positief!

Team Carin Cares